U bent nu hier: [Shop] - PoseCD

 

Op deze CD wil ik ingaan op de talloze poses die er bestaan. Onmogelijk om ze allemaal te behandelen, maar er zullen er heel veel in verschillende categorieėn te zien zijn. Enorm veel fotovoorbeelden en bij de meeste poses een uitleg met aanwijzingen en waarschuwingen voor valkuilen. Het is beslist niet de bedoeling om hier alle poses te laten zien, maar vooral om aan de hand van veel voorbeelden te tonen waar vooral op te letten. Variaties op deze houdingen zijn dan makkelijk zelf te verzinnen, omdat de basisregels onveranderd blijven.

Ik wil hier via de volgende hoofdstukken aandacht aan besteden;

portret - gekleed staand - gekleed zittend - gekleed liggend - naakt staand - naakt zittend - naakt liggend - buiten staand - buiten zittend - buiten liggend. Veel aandacht is er ook voor details, zoals de stand van vingers, handen, armen en benen.

De CD bestaat uit de werkelijke cursus met alle kleinere fotovoorbeelden, die allen aanklikbaar zijn voor een schermgrote weergave. Voor de liefhebbers staan er ook van de mooiste opnamen bestanden op hoge resolutie op de CD, meer dan genoeg voor een uitstekende 30x40 cm print of meer.

Ook voor mij was het maken van deze CD wederom een nuttige les. Veel dingen doe ik eigenlijk automatisch, zonder te beseffen waarom. Door hier gedwongen goed over na te denken, zal ook ik er in de toekomst bewuster mee omgaan. Soms legt het ook genadeloos fouten vast die er in sommige foto“s kunnen zitten. Toch zijn juist deze foto“s het meest leerzaam. Verder kan een foto die aan alle `regeltjes` voldoet bijzonder saai worden en komt afwijken van de standaard de foto juist ten goede.

Hopelijk mag ook deze CD weer een nuttige inspiratiebron vormen voor vele enthousiaste modelfotografen. Bedenk bij alle commentaar en aanwijzingen dat ik hier vooral de basis behandel en dit geen algemene regel vormt. Juist als je de basis beheerst, ga je verder zoeken. Je grenzen verleggen en nieuwe dingen ontdekken in het afwijken van de regels. Ga die uitdaging ten allen tijden aan!

 

Veel (leer)plezier gewenst,

peter