Na bijna 28 jaar intensief met modelfotografie bezig geweest te zijn en inmiddels al weer meer dan 165 workshops gegeven te hebben (heden 2013 meer dan 730 workshops), ontstond de behoefte om deze kennis en ervaring te bundelen. Hierdoor is de CD praktische modelfotografie ontstaan, gebaseerd op de behoeften van beginnende en enigzins ervaren modelfotografen. In het bijzonder op die zaken die in de praktijk zo nuttig zijn. Vooral tijdens het geven van workshops is me steeds meer gebleken, dat met kleine aanwijzingen veel te verbeteren is aan bestaande opnamen/situaties en deelnemers dit zeer op prijs stelden.

Naast de (helaas) benodigde hoeveelheid tekst en uitleg over allerlei zaken die de modelfotografie omvat, is er vooral aandacht besteed aan een flinke hoeveelheid foto's die dienen als basis van diverse technieken. Van vele foto's wordt de techniek besproken, zodat deze nagedaan kunnen worden. Van hieruit kan men dan zelf verder experimenteren. Mijn achtergrond als docent heeft me hier zeker bij geholpen. De CD is, naast een kleine flash introduktie, in html opgezet. Hierdoor zal de CD op iedere computer en systeemonafhankelijk bekeken kunnen worden. Na inleg zal de CD geheel vanzelf opstarten en kan door eenvoudig klikken door de CD "gelopen" worden.

Ik meen op deze manier een zeer bruikbaar produkt te hebben neergezet, die alle belangrijke facetten van de modelfotografie behandelt. De mensen die de CD tot nu toe dan ook in huis hebben ( tot zomer 2013 al meer dan 370!), zijn allen zeer enthousiast en roemen vooral de praktische benadering en bespreking van de voorbeeld foto's. Hiermee kan men direct zelf aan de slag en dat hoeft helemaal niet in een uitgebreidde studio. Ook de eigen eenvoudige thuisruimte wordt besproken, evenals het binnen en buiten fotograferen bij bestaand licht.

Ook wordt er aandacht besteed aan apparatuur vereisten en wensen, omgang met/verwerving van modellen en talloze andere zaken. Kortom, al die zaken die vooral nuttig en praktisch zijn op het gebied van de modelfotografie. Tot slot staan er ook nog een groot aantal foto's op de CD van zeer hoge kwaliteit en met een grote bestandsomvang. Voor niet commercieel gebruik mag er vrijelijk gebruik van deze opnamen gemaakt worden en kunnen ze probleemloos tot 30x40 cm en meer geprint worden. Als niet onaanzienlijke bonus nog een deel van een niet eerder gepubliceerde sessie met Petra in de pashokjes van een motorzaak.

Hoe te bestellen?? ( oude prijs van deze meest succesvolle CD 30 Euro incl. BTW, incl. portokosten). Via een email met daarin je naam en het verzendadres kan je de CD bestellen. In de bevestigings email krijg je dan het rekeningnummer waarna, als de betaling binnen is, de CD zal worden toegezonden.

Met dank aan de adverteerder, die er mede toe bijgedragen heeft dat deze CD (ondanks de gigantische hoeveelheid tijd die het vervaardigen gekost heeft) zeer betaalbaar kon blijven.

Klik hier voor een flash intro van de model CD. Uiteraard werken de knoppen in dat menu niet, daar het een demo is. 

Studiotechniek Goutier en Peters